För ett tag sedan fick jag ett par Jabra Elite 45h skickade till mig för att recensera. Kort och gott, frun och jag turades om att använda dem till både våra datorer och telefoner och de är riktigt bra! Batteritiden, ljudkvaliteten och komforten är 9 av 10 för att vara det här prissegmentet.

Att packa upp och börja använda

Att packa upp lurarna var en helt okej upplevelse. Det sägs ju vara viktigt hur en produkt är förpackad och Jabra har en bra förpackning. De kom laddade till ungefär 50% och gick enkelt att ansluta till min iPhone för att direkt börja använda dem.

Hantering

Jag kan dock tycka att en förstärkt väska, som 85h kommer med, vore något som Jabra kunde skicka med istället för en neopren-påse. Det går att vrida öronkuddarna så att hörlurarna blir hyfsat platta, men hörlurarna är ganska oskyddade när de trycks ned i ryggsäcken bland laptop, sladdar och andra laddare.

Batteritiden

Jabra säger att de har 50 timmar vilket är mer än alla konkurrenter i det här prissegmentet. Jag har svårt att mäta tiden men jag har inte behövt att ladda dem på en hel månad och har använt lurarna någon timma i princip varje dag, vilket jag tycker är klart imponerande. När det sedan är dags att ladda så är det riktigt snabba att ladda upp. Du får stå för en 5V-adapter själv till väggen, vilket jag gissar att du har några liggandes någonstans, men Jabra skickar med en USB-A till USB-C-sladd. Hörlurarna har nämligen USB-C-kontakt. Tyvärr kan dock inte USB-anslutningen användas för ljud utan endast för laddning.

Ljudkvalitet — hörlurar och mikrofon

Det är riktigt bra ljud i hörlurarna. Jag blev imponerad över hur rent ljudet var och hur pass jämt frekvensomfånget är jämfört med andra hörlurar i samma prisklass. Även om de låter något annorlunda så låter de i princip lika bra som jag upplever Bose QC35 II.

Komfort

Till en börjar sitter de ganska skönt på huvudet. Det är minnesskum i bågen som går över huvudet vilket bidrar till att de känns bekväma. En sak som jag tycker är trixig är att hitta “sweet spot”. Alla hörlurar har en och du kan behöva att puffa runt hörlurarna lite för att de ska hamna exakt rätt för att låta bäst. Eftersom Elite 45h ligger på öronen och inte runt kan de lätt glida omkring lite. De är även något tröga att justera bygel på. En annan sak som var lite tokig var att just där bågen ska gå över huvudet är knoppen på kepsen. Och även om det är minnesskum i bågen trycker den på knoppen som gör att du får ett märke i hjässan om du, som jag, har lite eller inget hår. Om du bär glasögon kommer hörlurarna att trycka lite på öronen som då går mot glasögonskalmarna. Men det är inga problem alls att ha dem på en timme eller så och väldigt enkla att peta av på ena örat om något av barnen kommer och frågar något undertiden jag står och lagar mat.

Summa summarum

De får betyget 9 mjuka öronkuddar av 10 möjliga. För att få 10 av 10 skulle jag vilja att de var något lättare att justera samt att det var en hård väska med till dem.

Synthesizer lover and music producer/remixer

Synthesizer lover and music producer/remixer